Ingeborg Munsterman - Van der Poll

Mijn naam is Ingeborg Munsterman – van der Poll. Ik ben 38 jaar en ik woon in Almelo met mijn man en zoontje, Verander-ing is mijn bedrijf, waarbij ik als ZZP’er ambulante begeleiding bied in heel regio Twente. 

Na het behalen van mijn SPH diploma heb ik heb jarenlang met heel veel plezier en passie gewerkt als begeleider in de psychiatrie en jeugdzorg (zelfstandigheidstraining, woonbegeleiding) en daarnaast een erkende coachingsopleiding afgerond. Inmiddels werk ik al bijna 20 jaar als hulpverlener in de zorg.

In 2015 ben ik voor mezelf begonnen met Verander-ing. Ik wil mensen met een GGZ- of LVB hulpvraag helpen op een kleinschalige, laagdrempelige en professionele manier. Ik geef individuele begeleiding bij diegene thuis, waardoor ik snel kan zien wat de hulpvraag is en we ook echt in de situatie samen aan de slag gaan. Ik begeleid met name (jong)volwassenen die:

  • Al vaker met hulpverlening in aanraking gekomen zijn, maar nu tijdelijk weer hulp nodig zijn en wat anders zoeken dan de grote zorginstellingen. 
  • Zelfstandig (willen) gaan wonen, maar hier nog net wat hulp bij nodig zijn. Leren omgaan met een diagnose en de moeilijkheden die zij soms tegenkomen.
  • Mensen die weinig vertrouwen in hulpverlening hebben, maar ergens wel weten dat ze wel begeleiding nodig hebben.

Op de een of andere manier “heb ik iets” met mensen die afwijken van wat ‘normaal’ gevonden wordt en vind ik het echt geweldig om hen te leren kennen en te helpen. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal en achtergrond en mag bij mij zijn wie hij is. Mijn motto is dan ook: “Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie jij bent”. 

Ik geloof er in dat iedereen graag zo zelfstandig mogelijk wil zijn, zelf wil doen wat hij zelf kan en het liefst zonder hulpverlening zou willen leven. Maar, ik geloof ook dat het soms wel beter is om toch een tijdje hulpverlening te hebben, als het zelf niet meer lukt. Ik vind dat ik het mooiste werk heb op het moment dat ik dan voor iemand wat kan betekenen, iemand kan zien groeien en ontwikkelen en vervolgens zijn leven weer zelfstandig zien leiden. 

Positieve verandering gun ik iedereen!  Vandaar ook deze bedrijfsnaam: Verander-ing! 

WERKWIJZE

Het eerste gesprek is altijd gratis. Dat is zo, omdat ik het belangrijk vind om zeker te weten dat er een goede samenwerking kan zijn tussen mij en de cliënt. 

Wanneer het klikt en we hebben er beide vertrouwen in gaan we aan de slag! Hoe dat er uit ziet is echt per persoon en per traject verschillend, omdat het maatwerk is. We maken gezamenlijk een plan van aanpak, met een aantal doelen. 

Er is altijd een tussenevaluatie en ook aan het eind evalueren we hoe het verlopen is en of je tevreden bent. 

Mocht tijdens het traject blijken dat het om welke reden dan ook toch niet werkt, dan zal ik je helpen om te kijken waar je dan wel op je plek bent. Je krijgt adviezen en tips mee voor een vervolg en  je houdt er dus sowieso iets positiefs aan over!