Clientenraad ondersteuning

Verander-ing biedt onafhankelijke cliëntenraad ondersteuning. Hierbij ondersteun ik bij instellingen voor 24-uurszorg de cliënten van de cliëntenraad met officiële stukken zoals beleidsplannen, jaarplannen, begrotingen en dergelijke. De cliënten leren op deze manier stukken lezen en hun mening te formuleren.

Onafhankelijk zijn is bij deze werkzaamheden van groot belang, zodat cliënten echt uitgenodigd worden om hun eigen mening te vormen en te formuleren. De vertrouwelijkheid en veiligheid wordt vergroot doordat de cliëntenraad ondersteuner geen persoonlijk belang heeft binnen de zorginstelling.

Verander-ing is een groot voorstander van zelfredzaamheid en ook dit is binnen een cliëntenraad het streven. Wat cliënten zelf kunnen doen, mogen (of moeten) ze zelf doen. Verander-ing ondersteunt, maar neemt niet over als dat niet nodig is.

Door het bestuurswerk voor Coöperatie Zorgondernemers Twente heb ik ruime ervaring met dit soort stukken en mijn ervaring in de zorg maakt dat dit een mooie combinatie is om cliënten op deze manier te ondersteunen.

Ben je een bestuurder/manager (of wellicht wel client) en spreekt je dit aan? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.