yes-verandering

MENSEN VRAGEN VAAK: “HOE GAAT HET?”  MEESTAL ZEG JE AUTOMATISCH: “GOED HOOR EN MET JOU?” 

Maar, wat zeg je als het niet zo goed met je gaat? Zeg je dat dan? Of zeg je toch dat het prima gaat, om de ander een lastig verhaal te besparen? En help je jezelf daar dan mee?

Mijn persoonlijke ervaring is dat het niet beter wordt door jezelf en anderen te vertellen dat het heus goed met je gaat. Op de korte termijn vermijd je zo een ingewikkeld gesprek, opkomende tranen of een ongemakkelijk gevoel bij de ander. Op de lange termijn vermijd je alleen maar verandering en verbetering.

Helaas weet ik ook dat niet alle mensen zitten te wachten op jouw persoonlijke verhaal. Mensen hebben het druk, vinden het moeilijk en gaan je misschien wel vermijden.

Gelukkig zijn er dan professionele hulpverleners! Nu weet ik ook uit eigen ervaring dat die drempel best hoog kan zijn en je niet zomaar die stap neemt. Maar geloof mij, het is heel prettig om met iemand te praten die jou persoonlijk niet kent en toch alle tijd maakt om naar je te luisteren. Ik vond dat als hulpverlener altijd al belangrijk, écht tijd voor iemand maken en écht luisteren, maar ik heb het zelf ook ervaren.

Wat een verschil kun je maken als je een goede hulpverlener bent!

Ook daar heb ik gelukkig ervaring mee! Ik heb in alle jaren dat ik in de jeugdzorg gewerkt heb veel jongeren leren kennen. Allemaal met een bijzonder verhaal, allemaal vechtend voor een normaal leven. Ik, als begeleider, heb hier mijn steentje aan bijgedragen door echt te luisteren, te accepteren wie ze zijn en door respectvol met hen om te gaan.

Ik merkte helaas dat ik die tijd en aandacht steeds minder had voor de jongeren op mijn werk. Ik wilde wel, maar door werkdruk en bezuinigingen werd dit simpelweg steeds lastiger. Ik kon er niet langer omheen en moest aan mezelf toegeven dat ik het zo niet meer wilde. Wat ik wel wilde?

Jongeren met problemen helpen hier weer uit te komen en weer een mooie toekomst tegemoet te gaan. Maar, het dan wel op mijn manier doen! Met tijd, aandacht en laagdrempelige, goede zorg.

Vandaar mijn eigen bedrijf! Met de toepasselijke naam: Verander-ing. Alles gaat over verandering bij coaching, begeleiding en training. En, door het streepje toch een persoonlijke  ‘touch’ naar mijn eigen naam. Je dromen achterna gaan voelt goed! 

In twente zeggen we dan: KWW! (kiek’n wat ’t wot). In de rest van Nederland zeggen we: Niet geschoten is altijd mis!

Soms is een (moeilijke) verandering het beste wat je jezelf aan kan doen! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *